ART SANCTUARY - Station 14; 'The Enchanted Garden' - ART AND NATURE-NATURE AND ART-IN DIALOGUE

ART INSPIRED BY AND/OR IN DIALOGUE WITH NATURE - INSPIREE PAR LA NATURE ET/OU EN DIALOGUE AVEC ELLE - KUNST GEÏNSPIREERD DOOR EN/OF IN DIALOOG MET DE NATUUR
- Encounters, Exchanges, and Creative Collaborations -
ADDRESS: Rue du Tilleul 22, (S.J.G.) Jodoigne, B-1370 Belgium - Teleph. +32 (0) 10 81 06 14 - GSM: +32 (0) 474.285.130 GSM(2) +32 (0) 493.628.540
Friday, Saturday and Sunday 13:00 - 20:00 - WELCOME TO THE NEW SEASON - BIENVENUE - WELKOM!Monday 7 March 2011

INTRODUCING ARTISTS (randomly) 12 - MAKING AN ENCHANTED GARDEN

WILL SCHROPP - The Beauty Within the Wood'Life' and 'The Dream of Flying' are constant themes in Will's beautiful wood work. And when he speaks of his process, he doesn't only refer to beauty of form and material, colour and veins, he also speaks of its emotional value.
In 2008 wood which was 8800 years old(!) was found in a field in Drenthe in The Netherlands. Will is one of several artists creating sculptures from this special wood, documented in a televison series by Teleac TV.
As a special 'signature' Will has for more than twenty years included a sculpted jacket in his exhibitions - (home is where his jacket hangs:)
 
 
Will Schropp wil laten zien dat je als vormgever uitstekend gebruik kunt maken van hout. Wanneer een idee na soms vele schetsen is uitgewerkt, zoekt hij er het hout bij dat er perfect op aansluit. De schoonheid van de vorm en het materiaal zijn belangrijk. Niet alleen de kleur of de nervatuur spelen een rol, maar ook de gevoelswaarde. Het spreekt vanzelf, dat daarvoor niet alleen kennis van het materiaal belangrijk is, maar ook het weten hoe bomen in mythologie, sprookjes en literatuur voorkomen. De keuze voor hout van bomen die hier groeien, ligt dan voor de hand. Iedere houtsoort is geschikt voor binnenbeelden, voor tuinbeelden en grafmonumenten zijn dat er maar een paar zoals bijvoorbeeld acacia, thuja en tamme kastanje . Het “leven” en “de droom om te kunnen vliegen” zijn vaste thema’s in zijn werk. En als een soort beeldmerk hangt er al meer dan twintig jaar op iedere tentoonstelling een houten jas. In de zomer van 2008 werd in een Drentse akker het oudste hout van Nederland gevonden, 8800 jaar oud. Van dit hout heeft Will Schropp al diverse beelden gemaakt. In de beeldhouwserie van Teleac-tv heeft hij veel mensen het maken van houten beelden laten meebeleven.